Živite i putujte kao lokalni

Live and travel like a local

Živite i putujte kao lokalni

Živite i putujte kao lokalni

Živite i putujte kao lokalni

Ako postoji jedan savjet koji vam možemo dati, to bi trebao biti sljedeći:
Odvojite dan duže da provedete dvije ili tri noći u tradicionalnoj planinarskoj kolibi i živite i putujete kao lokalac . Ima toliko mjesta okolo da ih ionako možete posjetiti sva. Kada budete ovdje, dat ćemo vam određene lokacije koje možete posjetiti. Rezervisane su za lokalno stanovništvo koliko god mogu, u zavisnosti od doba godine u koje dolazite .

Živite i putujte kao lokalno stanovništvo – Embrace the Nature

Zamislite da boravite na mjestu koje je toliko očaravajuće da nadilazi puku vizualnost, obavijajući vas panoramom koja šapuće drevne priče o zemlji. Ovo nije hiperbola, već iskrena potvrda o raskoši koja okružuje Erjavčevu planinarsku kuću . Smješten gotovo u zenitu prijevoja Vršič , koji se nalazi na delikatnoj liniji između civilizacije i neukroćenog, ovo utočište je više od stana—to je ulaz u netaknutu ljepotu Slovenije, smješteno u zagrljaju Nacionalnog parka Triglav .

Naše putovanje do ovog idiličnog mjesta nije bilo vođeno slučajno, već dubokim uvjerenjem da ova lokacija predstavlja magnum opus prirode. Odluka da Erjavčeva bude naše cjelogodišnje svetilište od osnivanja 1901. godine nije bila samo sreća već sudbina.

YouTube player

Živite i putujte kao mještanin – Rezervirajte svoj boravak u planinarskom domu

Prirodni pejzaži u blizini:

Strateški smještena između krivina 22 i 23 prijevoja Vršič , Erjavčeva koliba pruža poglede koji nisu ništa drugo do mitski. S jedne strane, slikoviti gradić Kranjska Gora nalazi se na manje od 10 kilometara, nudeći uvid u živu kulturu i gostoprimstvo Slovenije. Na suprotnoj strani, prijevoj se razvija u carstvo prirodnog sjaja, dokaz zašto je ova regija proslavljeni dio Nacionalnog parka Triglav .

Razlozi za posjetu su različiti kao i pejzaži koji vas dočekuju. Svako godišnje doba otkriva drugačiji aspekt ovog prirodnog dragulja, od proljetnog bujnog zelenila do zimskog eteričnog snježnog pejzaža. To je utočište za avanturiste i ljubitelje prirode, koje nudi brojne aktivnosti kao što su planinarenje, brdski biciklizam i skijanje na dobro označenim stazama koje zadovoljavaju sve nivoe vještina.

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer
Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Rezervirajte svoj boravak u Erjavčevom domu i živite i putujte kao lokalni

Bez obzira na sve, to je vaš izgovor za putovanje; sada i ovdje, možete živjeti i putovati kao lokalni samo nekoliko dana. Ako ste ljubitelj prirode u potrazi za lijenim odmorom ili težak profesionalni penjač, ​​želite doći do svakog planinskog vrha u okolini. Ako provedete ugodan odmor samo uz lokalno pivo i vino, uzmite neke od najkraćih šetnji da snimite neoprostive Instagram fotografije , idite na rafting smaragdno zelenom rijekom ili želite više. Nemojte samo trčati ; uzmite si vremena i ostanite još samo dan-dva. Imat će veliki utjecaj na vaš odmor. Pokušajte živjeti i putovati kao lokalni ; to je najbolji savjet koji vam možemo dati.

Postoji jedinstvena prilika da vidite Škrlaticu , drugu visoku planinu u Sloveniji, kako se pretvara u ljubičastu boju zalaska sunca sa terase Erjavčeve planinske kolibe kako samo sjedite u tišini uz čašu odabranog otrov po tvom izboru u tvojoj ruci.
Ako ste dovoljno hrabri, možemo vam dati i lokalni otrov da pokušate probuditi sva vaša čula. Kasnije ćemo vam reći sve o tome.

Bilo da je večer ili jutro, ne možete propustiti boje izlaska ili zalaska sunca. Morate ih doživjeti. Oni su drugačiji u planinama. Također vam može biti privlačno upoznati strance, dijeliti priče ili ih jednostavno slušati i postati prijatelji. Kao što to rade lokalni stanovnici.

Live and travel like a local. Stay and take the time.

Živite i putujte kao lokalac – ostanite i uzmite si vremena

Ostanite i svoje vrijeme koje posjedujete

Nedostajat ćete ako svoj boravak ne začinite u tradicionalnom planinarskom domu poznatom kao Erjavčeva koča. Možete odabrati jednu od jedanaest privatnih soba ili krevet u zajedničkoj sobi, kao što to čine mještani ovog planinarskog doma od 1901. godine. Ništa nije ljepše od buđenja na planini, doručka na terasi s prekrasnim pogledom i tako blizu sljedeće avanture. To je zaista iskustvo koje mijenja život.

Šta preporučujemo da radite i da vidite kao lokalni stanovnici?

Postoji više od 22 različita planinarenja , 56 izleta oko kolibe , 18 na Vršiču , sve zajedno na manje od par kilometara , a skoro svi u Triglavskom nacionalnom parku ( Unesko ). Zato mislimo da smo na savršenoj lokaciji. Pogledajte naša putovanja i vijesti da saznate više o njima.

YouTube player
Live and travel like a local  - You own it

Uzmite si vremena i živite i putujte kao lokalni

Da biste istinski cijenili bezbroj čudesa koje okružuju Erjavčevu planinarsku kuću , morate uroniti u mir i ljepotu ove nenadmašne lokacije . To je mjesto gdje se vrijeme usporava, omogućavajući da uživate u svakom trenutku usred veličanstvenosti prirode. Bilo da tražite avanturu, utjehu ili vezu sa svijetom prirode, ovaj kutak Slovenije nudi neusporedivo iskustvo koje će ostati u vašim srcima dugo nakon što odete. Pridružite nam se u ovom raju, gdje je svaki dan dokaz trajne privlačnosti svijeta prirode, i otkrijte zašto Erjavčeva planinarska koliba nije samo mjesto za boravak, već destinacija za poštovanje i jedinstvena prilika za život i putovanje poput lokalac.

Live and travel like a local

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenje na mapi

Izleti i planinarenje na mapi

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Vaša sljedeća destinacija u sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Planinarski dom Erjavčeva radi cijele godine. Rezervišite svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Triglavskog nacionalnog parka (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Triglavskog nacionalnog parka.

Rezervišite svoj boravak
Send this to a friend