Zima u planinama

Winter in the mountains can be tricky. Go to the mountains adequately equipped, and learn to use the equipment beforehand.

Zima u planinama

Zima u planinama

Zima u planinama može biti nezgodna. Idite u planine adekvatno opremljeni i naučite koristiti opremu unaprijed.

SAVJETI ZA SIGURNO ZIMSKO PUTOVANJE

Zima u planinama

2. Idite u planine opremljeni adekvatno i naučite kako koristiti opremu unaprijed.
3. Kod kuće i prije ture do polazišne točke, provjerite funkcioniranje alata za spašavanje u lavinama, zamijenite baterije i koristite ga konzistentno.
4. Prije početka sezone, uvježbajte hodanje s derezama, pravilno korištenje cepina i zaustavljanje cepinom na padini s sigurnim slijetanjem.
5. Možete odabrati rute koje odgovaraju vašim psihofizičkim sposobnostima i prilagoditi se najslabijem sudioniku na izletu.
6. Prilikom planiranja izleta, uzmite u obzir kraći dan i krenite na izlet, turu ili planinarenje dovoljno rano.
7. Provjerite dostupnost planinarskih domova (većina visokogorskih i planinskih domova je zatvorena).
8. Nekoliko dana prije ture pratite uvjete vremena i vremensku prognozu za područje na koje idete.
9. Uzmite u obzir podatke o uvjetima snijega – visinu i stanje pokrivača snijega te stupanj rizika od izazivanja lavina. Nakon teških snježnih padavina ili topljenja snijega, ne idite u planine najmanje tri dana zbog povećanog rizika od izazivanja lavina.
10. Obavijestite vašu obitelj ili prijatelje o vašem putovanju i planovima.
Winter in the mountains can be tricky. Go to the mountains adequately equipped, and learn to use the equipment beforehand.

Zima u planinama

SAVJETI ZA ZIMSKE AKTIVNOSTI

Zima u planinama

Istraživanje Erjavčeve koče na planinskom prijevoju Vršič u Julijskim Alpama tokom zime nudi pregršt avantura na otvorenom i ljepote. Evo uvjerljivih razloga za posjetu, zajedno sa aktivnostima i znamenitostima u okolini:

Zimsko planinarenje i krpljanje : Erjavčeva koča služi kao odlična polazna točka za zimske šetnje i avanture krpljanja. Staze oko planinskog prevoja Vršič pružaju zadivljujući pogled na snegom prekrivene pejzaže i nazubljene vrhove, pružajući priliku ljubiteljima prirode da istraže zimsku zemlju čuda Julijskih Alpa.

Turno skijanje i planinarenje : Iskusni skijaši i planinari mogu uživati ​​u turno skijanju i planinarskim ekspedicijama po okolnim planinama. Vrhovi poput Slemenove špice (1.911 m) i Mojstrovke (2.054 m) nude uzbudljive uspone i uzbudljive spustove, pružajući nezaboravnu zimsku avanturu u alpskom okruženju.

Slikovita ljepota : Julijske Alpe su poznate po svojoj ljepoti koja oduzima dah, posebno tokom zimskih mjeseci kada snijeg prekriva krajolik. Posjetioci Erjavčeve koče mogu se diviti snježnim vrhovima, smrznutim vodopadima i mirnim alpskim jezerima koja su prošarana regijom, stvarajući savršene vidike na svakom koraku.

Dolina Trente i reka Soča : Obližnja dolina Trente i smaragdno zelene vode reke Soče obavezne su atrakcije za posetioce ovog područja. Zimi, dolina poprima mirni šarm, nudeći mogućnosti za mirne šetnje duž obala rijeka i divljenje snijegom prekrivenim šumama i livadama.

Avanturistički sportovi u Bovcu : Grad Bovec, smješten u blizini rijeke Soče, središte je za ljubitelje avanturističkih sportova. Zimi posjetitelji mogu uživati ​​u aktivnostima kao što su snowboarding, penjanje po ledu i zimski rafting, dodajući adrenalinsku dimenziju svom alpskom odmoru.

Skijalište Kranjska Gora : Kranjska Gora, popularno skijalište, nalazi se nadomak Erjavčeve koče. Ljubitelji skijanja i bordanja mogu dane dane provedu rezajući netaknuti prah na stazama, dok porodice mogu uživati ​​u sanjkanju, krpljanju i drugim zimskim aktivnostima.

YouTube player

ODRICANJE ODGOVORNOSTI

Odricanje od odgovornosti: Dok Erjavčeva koča ( Erjavčeva planinarska koliba ) i okolina nude prekrasan krajolik i uzbudljive mogućnosti na otvorenom, važno je zapamtiti da zimska planinska okruženja mogu biti nepredvidljiva i potencijalno opasna. Posetioci treba da budu oprezni, da budu adekvatno pripremljeni sa odgovarajućom opremom i opremom, i da budu informisani o vremenskim uslovima i riziku od lavina. Ovdje navedene informacije služe samo kao opće smjernice i inspiracija. Erjavčeva koča ne preuzima odgovornost za sigurnost pojedinaca koji istražuju područje na osnovu datih preporuka. Posjetioci bi trebali dobro procijeniti i preuzeti ličnu odgovornost za svoju sigurnost dok uživaju u zimskim aktivnostima na Julijskim Alpama.

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenje na mapi

Izleti i planinarenje na mapi

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Vaša sljedeća destinacija u sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Planinarski dom Erjavčeva radi cijele godine. Rezervišite svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Triglavskog nacionalnog parka (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Triglavskog nacionalnog parka.

Rezervišite svoj boravak
Send this to a friend