Vodopad Savica

Savica Waterfall

Vodopad Savica

Vodopad Savica

Vodopad Savica

Dobrodošli u očaravajuću ljepotu vodopada Savice , smještenog u očaravajućem pejzažu Nacionalnog parka Triglav u Sloveniji!

Ukrcajte se na nezaboravno putovanje u srce prirode dok otkrivate raskoš vodopada Savice, jednog od najpoznatijih slovenskih prirodnih blaga. Napajan netaknutim vodama Bohinjskog jezera, vodopad Savica graciozno se spušta preko 60 metara (197 stopa) krševitih krečnjačkih litica, stvarajući prizor koji oduzima dah koji osvaja čula i rasplamsava maštu.

Dok se približavate vodopadu, umirujući zvuk vode koja žuri mami vas bliže, uvlačeći vas u svijet mira i čuda. Pratite dobro označenu stazu koja vijuga kroz bujne šume i zelene livade, nudeći pogled na visoke vrhove i svjetlucava alpska jezera duž puta.

Dolaskom na vodopad Savica dočekat će vas gromoglasna rika vode koja pada i prohladna izmaglica koja obavija zrak, stvarajući čaroban ambijent koji je zaista nezaboravan. Zadivite se čistoj snazi ​​i ljepoti prirode dok stojite sa strahopoštovanjem nad visokom kaskadom uokvirenom stijenama prekrivenim mahovinom i zelenim lišćem.

Za avanturiste u srcu, ovaj vodopad nudi priliku da istraže njegove skrivene dubine i otkriju njegove brojne tajne. Krenite na slikovito pješačenje do vidikovca s pogledom na vodopad, gdje možete uživati ​​u panoramskim pogledima na okolni krajolik i diviti se ljepotama Julijskih Alpa .

Bilo da tražite avanturu, mir ili jednostavno trenutak tihog razmišljanja usred veličanstvenosti prirode, vodopad obećava iskustvo kakvo nijedno drugo. Zato dođite, uronite u bezvremensku ljepotu slovenačkog nacionalnog parka Triglav i dopustite da vodopad osvoji vaše srce i dušu.

Savica Waterfall Slovenia

Vodopad Savica

Pridružite nam se na putovanju otkrivanja i čuda dok istražujemo zadivljujuću ljepotu vodopada Savice, gdje veličanstvenost prirode čeka na svakom koraku. Radujemo se što ćemo vam poželjeti dobrodošlicu na ovu nezaboravnu destinaciju i podijeliti s vama čari vodopada Savice.

YouTube player
YouTube player
YouTube player

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenje na mapi

Izleti i planinarenje na mapi

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Vaša sljedeća destinacija u sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Planinarski dom Erjavčeva radi cijele godine. Rezervišite svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Triglavskog nacionalnog parka (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Triglavskog nacionalnog parka.

Rezervišite svoj boravak
Send this to a friend