Šta videti u Kranjskoj Gori

Šta videti u Kranjskoj Gori

Šta videti u Kranjskoj Gori

Šta videti u Kranjskoj Gori

Šta videti u Kranjskoj Gori

Kranjska Gora je slikovito alpsko selo smješteno u sjeverozapadnoj Sloveniji, smješteno u Julijskim Alpama u blizini granice s Italijom i Austrijom. Evo pregleda i deset stvari koje treba vidjeti i raditi u Kranjskoj Gori i okolini.

O Kranjskoj Gori

Kranjska Gora nudi spoj prirodnih ljepota, aktivnosti na otvorenom i kulturnih iskustava. Poznat je po svojim zadivljujućim pejzažima, netaknutim jezerima i mogućnostima za rekreaciju na otvorenom. Bilo da ste ljubitelj prirode, avanturista ili neko ko želi da se opusti u mirnom okruženju, Kranjska Gora ima nešto da ponudi za svakoga.

YouTube player

Živite i putujte kao mještanin – Rezervirajte svoj boravak u planinarskom domu

10 stvari koje treba vidjeti i raditi u Kranjskoj Gori i okolini

Prevoj Vršić: Vozite se ili pješačite kroz slikoviti prevoj Vršić, jedan od najviših planinskih prevoja u Julijskim Alpama, sa kojeg se pruža prekrasan pogled na okolne vrhove i doline.

jezero Jasna: Opustite se uz kristalno čistu vodu jezera Jasna, zadivljujućeg alpskog jezera koje se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od centra Kranjske Gore. Uživajte u piknicima, plivanju ili jednostavno uživajte u veličanstvenom krajoliku.

Nordijski centar Planica: Posjetite Planicu, svjetski poznati centar za nordijsko skijanje i mjesto brojnih takmičenja u skijaškim skokovima. Možete istražiti Muzej skijanja i provozati se zipline-om s panoramskim pogledom na dolinu.

Nacionalni park Triglav: Istražite Nacionalni park Triglav, jedini nacionalni park u Sloveniji, koji obuhvata ogromno područje netaknute divljine , uključujući kultnu planinu Triglav, najviši vrh Slovenije.

Vodopad Peričnik: Prošećite nakratko i svjedočite impresivnom vodopadu Peričnik, jednom od najljepših vodopada u Sloveniji , koji se spušta s visine od preko 50 metara u bujnom zelenilu.

Šta videti u Kranjskoj Gori
Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Rezervirajte svoj boravak u Erjavčevom domu i živite i putujte kao lokalni

Dolina Soče: Upustite se u obližnju dolinu Soče, poznatu po svojoj smaragdno-zelenoj rijeci , uzbudljivim aktivnostima na otvorenom kao što su rafting i kajak , te šarmantnim selima s bogatom istorijom i kulturnom baštinom.

Laghi di Fusine (Fusine jezera): Pređite granicu sa Italijom i posjetite slikovita jezera Fusine (Laghi di Fusine), smještena ispod visokih vrhova Julijskih Alpa. Uživajte u laganim šetnjama obalama jezera ili se uključite u aktivnosti na otvorenom poput planinarenja i fotografije.

dolina Trenta: Istražite slikovitu dolinu Trente, koju karakteriziraju duboke klisure, netaknute rijeke i bujne šume. Posjetite muzej Trenta kako biste saznali više o prirodnoj i kulturnoj povijesti regije.

Brdski biciklizam: Ukrcajte se na uzbudljive staze za brdski biciklizam oko Kranjske Gore, za vozače svih nivoa vještina. Prođite kroz alpske livade, guste šume i neravni teren dok uživate u panoramskom pogledu na okolne planine.

kulinarski užici: Prepustite se lokalnim kulinarskim užicima Kranjske Gore, uključujući tradicionalna slovenačka jela poput potice, štruklja i krepkih variva. Posjetite lokalne restorane i taverne kako biste uživali u autentičnim okusima i gostoprimstvu.

Šta videti u Kranjskoj Gori

Živite i putujte kao lokalac – ostanite i uzmite si vremena

Ostanite i svoje vrijeme koje posjedujete

Nedostajat ćete ako svoj boravak ne začinite u tradicionalnom planinarskom domu poznatom kao Erjavčeva koča. Možete odabrati jednu od jedanaest privatnih soba ili krevet u zajedničkoj sobi, kao što to čine mještani ovog planinarskog doma od 1901. godine. Ništa nije ljepše od buđenja na planini, doručka na terasi s prekrasnim pogledom i tako blizu sljedeće avanture. To je zaista iskustvo koje mijenja život.

Šta preporučujemo da radite i da vidite kao lokalni stanovnici?

Postoji više od 22 različita planinarenja , 56 izleta oko kolibe , 18 na Vršiču , sve zajedno na manje od par kilometara , a skoro svi u Triglavskom nacionalnom parku ( Unesko ). Zato mislimo da smo na savršenoj lokaciji. Pogledajte naša putovanja i vijesti da saznate više o njima.

YouTube player

Zašto posjetiti Kranjsku Goru

Kranjska Gora je skriveni dragulj u srcu Julijskih Alpa, koji nudi savršen spoj prirodnih ljepota, avantura na otvorenom i kulturnih iskustava. Bilo da tražite adrenalinske aktivnosti poput skijanja i planinarenja ili žudite za mirom usred netaknutih pejzaža, Kranjska Gora ima sve. Od istraživanja zadivljujućih alpskih jezera i vodopada do uživanja u ukusnoj lokalnoj kuhinji i uranjanja u bogatu istoriju i kulturu regiona, Kranjska Gora obećava nezaboravan odmor za ljubitelje prirode, avanturističke entuzijaste i porodice. Svojim krajolikom koji oduzima dah, ljubaznim mještanima i obiljem aktivnosti na otvorenom, Kranjska Gora mami putnike da iskuse čari slovenačkog planinskog raja.

YouTube player

Obilazak Kranjske Gore i boravak u domu Erjavec na prijevoju Vršič pruža nezaboravno iskustvo tokom cijele godine zbog raznolike ponude regije i jedinstvene lokacije doma. Evo zašto svako godišnje doba predstavlja odličnu priliku da istražite Kranjsku Goru i njenu okolinu dok uživate u boravku u Erjavec Lodgeu.

proljeće:

 1. Cvetanje divljeg cveća: Proleće donosi živopisno divlje cveće koje pokriva livade, stvarajući slikovite pejzaže oko Kranjske Gore i prevoja Vršič.
 2. Blaga vremenska prognoza: Uživajte u ugodnim temperaturama idealnim za aktivnosti na otvorenom kao što su planinarenje, biciklizam i istraživanje okolnih rezervata prirode i dolina.
 3. Manje gužve: Proljeće nudi mirnije okruženje, omogućavajući posjetiteljima da dožive ljepotu Kranjske Gore i njenih atrakcija u spokojnom i mirnom okruženju.

ljeto:

 1. Avanture na otvorenom: ljeto je savršeno za širok spektar aktivnosti na otvorenom, uključujući planinarenje, brdski biciklizam, ribolov i jahanje, s dužim dnevnim satima za istraživanje.
 2. Festivali i događaji: Doživite lokalnu kulturu i tradiciju kroz ljetne festivale, koncerte i događaje na otvorenom koji slave slovenačku baštinu i kuhinju.
 3. Alpska jezera: Uživajte u plivanju, izletu i vodenim sportovima na zadivljujućim alpskim jezerima poput jezera Jasna, pružajući osvježavajući bijeg od ljetnih vrućina.
YouTube player

jesen:

 1. Jesensko lišće: Pogledajte zadivljujući prikaz jesenjih boja dok se šume oko Kranjske Gore i prelaza Vršič pretvaraju u kaleidoskop crvenih, narandžastih i žutih boja.
 2. Sezona berbe: Probajte sezonske užitke na lokalnim pijacama i festivalima koji proslavljaju sezonu berbe, uključujući svježe ubrano voće, zanatske sireve i regionalna vina.
 3. Planinarenje i fotografija: Ukrcajte se na slikovite šetnje kako biste snimili zadivljujući prizor jesenskog lišća u pozadini Julijskih Alpa, nudeći neusporedive mogućnosti za ljubitelje fotografije.

zima:

 1. Skijanje i bordanje: Posetite padine renomiranih kranjskogorskih skijališta, nudeći odlične uslove za skijanje, bordanje i druge zimske sportske aktivnosti.
 2. Božićni sajmovi: Doživite čari praznične sezone sa prazničnim božićnim sajmovima u Kranjskoj Gori i obližnjim gradovima. Ove pijace nude tradicionalne zanate, sezonske poslastice i vesele proslave.
 3. Ugodno utočište: Nakon dana avantura na otvorenom, opustite se u toplini Erjavec Lodge, smještene usred snijegom prekrivenih krajolika, nudeći udoban smještaj i obilnu hranu pored kamina.
YouTube player

Cjelogodišnje atrakcije u Erjačevom planinarskom domu na prijevoju Vršič:

 1. Panoramski pogledi: Uživajte u prelepom pogledu na Julijske Alpe i okolne doline sa uzvišene lokacije na prevoju Vršič, pružajući nenadmašne vidike u svako godišnje doba.
 2. Mirno okruženje: Doživite mir i osamu daleko od gradske vreve, okruženi netaknutom prirodom i svježim planinskim zrakom.
 3. Autentično gostoprimstvo: Uronite u slovenačko gostoprimstvo i tradiciju u Erjačevom planinarskom domu, gdje ljubazno osoblje pruža personaliziranu uslugu i insajderske preporuke za istraživanje regije.

Bilo da tražite avanture na otvorenom, kulturna iskustva ili jednostavno odmor u prirodi, posjet Kranjskoj Gori i boravak u Erjačevom planinarskom domu na prijevoju Vršič osiguravaju vam nezaboravno putovanje ispunjeno nezaboravnim trenucima i dragim uspomenama, bez obzira na doba godine.

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenje na mapi

Izleti i planinarenje na mapi

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Vaša sljedeća destinacija u sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Planinarski dom Erjavčeva radi cijele godine. Rezervišite svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Triglavskog nacionalnog parka (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Triglavskog nacionalnog parka.

Rezervišite svoj boravak
Send this to a friend