Razglednica lože Erjavec – Škrlatica 1923

Razglednica lože Erjavec - Škrlatica 1923

Razglednica lože Erjavec – Škrlatica 1923

Razglednica lože Erjavec - Škrlatica 1923

Razglednica doma Erjavec – Škrlatica 1923 s prijevojom Vršič i Erjavčevom kočom dočarala bi prizor rustičnog šarma usred prekrasnih Julijskih Alpa Slovenije. Razglednica bi najvjerovatnije prikazivala krševitu ljepotu Vršičkog prijevoja , smještenog među visokim vrhovima i zelenim dolinama, sa slikovitom Erjavčevom kočom koja služi kao žarište krajolika .

Godine 1923. prevoj Vršič je bio udaljen i izazovan planinski prelaz, koji je prolazio kroz srce Julijskih Alpa . Prevojna cesta, izgrađena tokom Prvog svjetskog rata , bila je izvanredan podvig inženjeringa, vijugajući kroz strme terene i pružajući zadivljujući pogled na okolne planine i doline.

Erjavčeva koča, smještena uz prevoj, bila bi dobrodošao prizor umornim putnicima na mukotrpnom putovanju preko planina. Sa svojim kosim krovom i udobnom unutrašnjosti, rustikalna drvena koliba pružala je utočište, toplinu i opskrbu putnicima koji su se upuštali kroz neravni alpski krajolik.

Razglednica lože Erjavec - Škrlatica 1923

Razglednica lože Erjavec – Škrlatica 1923

Na razglednici bi planinska koliba bila prikazana na pozadini visokih vrhova, sa pramenovima oblaka koji lenjo lebde nebom. Oko kolibe, posjetitelji bi vidjeli dijelove šarene alpske flore, uključujući divlje cvijeće i travu, dodajući dašak prirodne ljepote prizoru.

Razglednica bi dočarala bezvremensku privlačnost prevoja Vršič i Erjavčeve koče, pozivajući gledaoce da zamisle kako kreću na putovanje kroz netaknutu divljinu Julijskih Alpa. Izazvao bi osjećaj avanture, otkrića i mira, prenoseći gledaoce u prošlo doba alpskog istraživanja i planinskog gostoprimstva.

Nazad u prošlost na prevoju Vršič

Nazad u vrijeme

Pridružite nam se i otputujte u povijest Erjavčeve koče.

Vratite se u prošlost

Nazad u vrijeme

U sklopu naših stalnih napora da dokumentiramo i očuvamo kulturno-povijesni značaj Erjavčeve koče, željni smo proširiti našu kolekciju autentičnim slikama koje dočaravaju suštinu i šarm ove kultne građevine smještene u Julijskim Alpama.

Ukoliko posjedujete fotografije ili slike koje prikazuju ljepotu i karakter Erjavčeve koče, bili bismo vam izuzetno zahvalni i privilegirani da ih podijelite s nama.

Vaši doprinosi obogatili bi našu arhivsku građu i pomogli nam da promovišemo svijest i uvažavanje ove voljene alpske znamenitosti.

Osim toga, ako ste otvoreni za to, rado ćemo razgovarati o mogućnostima iznajmljivanja ili kupovine materijala od vas, osiguravajući da dobije priznanje i očuvanje koje zaslužuje.

Molimo kontaktirajte nas sa svim pitanjima ili nedoumicama u vezi sa ovim zahtjevom. Iskreno cijenimo vašu pomoć po ovom pitanju i unaprijed vam zahvaljujemo što ste razmotrili naš prijedlog.

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenje na mapi

Izleti i planinarenje na mapi

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Vaša sljedeća destinacija u sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Planinarski dom Erjavčeva radi cijele godine. Rezervišite svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Triglavskog nacionalnog parka (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Triglavskog nacionalnog parka.

Rezervišite svoj boravak
Send this to a friend