Prilikom obilaska prevoja Vršič

When visiting Vršič pass

Prilikom obilaska prevoja Vršič

Prilikom obilaska prevoja Vršič

Prilikom obilaska prevoja Vršič

Posjet Vršiču u Sloveniji obećava nezaboravno iskustvo bez obzira na godišnje doba, jer ovaj kultni planinski prijevoj pruža prekrasne vidike i mnoštvo aktivnosti tokom cijele godine.

Posetite prevoj Vršič leti

Kada posjećujete Vršič? Tokom letnjih meseci , prevoj Vršič je raj za ljubitelje prirode . Snježni vrhovi ustupaju mjesto zelenim livadama prošaranim raznobojnim divljim cvijećem, stvarajući savršen alpski pejzaž. Planinarske staze prožimaju područje, nudeći mogućnosti za šetnje ili izazovne šetnje kroz Julijske Alpe. Prijevoj je ulaz u Nacionalni park Triglav , gdje posjetitelji mogu istražiti netaknuta jezera, gromoglasne vodopade i bujne šume prepune divljih životinja. Penjanje po stijenama, brdski biciklizam i paraglajding su popularne aktivnosti za one koji traže avanturu usred zadivljujuće prirodne ljepote.

YouTube player
When visiting Vršič pass

Posetite prevoj Vršič zimi

Kada posjećujete Vršič? Zimi se prevoj Vršič pretvara u snežnu zemlju čudesa , osvajajući posetioce svojom spokojnom lepotom. Prijevoj je raj za ljubitelje zimskih sportova, nudeći mogućnosti skijanja i bordanja na svjetskoj klasi u obližnjim odmaralištima kao što su Kranjska Gora i Bovec. Trčanje na skijama, krpljanje i motorne sanke su popularne aktivnosti koje omogućavaju posjetiteljima da istražuju zimski krajolik vlastitim tempom. Ugodni planinski domovi i planinske kuće pružaju toplinu i gostoprimstvo nakon avanture na otvorenom, pozivajući goste da se opuste uz vatru i uživaju u bogatoj alpskoj kuhinji.

YouTube player

Posjetite Vršič Pass bilo kada između

Kada posjećujete Vršič? Bez obzira na doba godine, Vršič osvaja posetioce svojim zadivljujućim pejzažom i mirnim ambijentom. Proljeće i jesen donose svoje čari, s pejzažom koji oživljava živim cvjetovima ili obojenim u vatrenim nijansama jesenskog lišća. Slikovite vožnje duž prolaza pružaju panoramski pogled na okolne planine i doline, pružajući mogućnosti za fotografisanje i razgledanje tokom cijele godine. Bilo da tražite avanturu ili želite da uronite u ljepotu prirode, Vršič Pass nudi ponešto za svakoga, što ga čini destinacijom koju morate posjetiti u Sloveniji bez obzira na godišnje doba.

Kada bismo posjetili kao lokalni stanovnici?

1. januar – 31. mart – Zimska sezona – Nema gužve

1. april – 14. april – ZATVORENO

15. april – 15. maj – Niska sezona – Nema gužve

15. maj – 1. septembar – visoka sezona

1. septembar – 31. oktobar – Niska sezona – Nema gužve

1. novembar – 30. novembar – ZATVORENO

1. decembar – 31. decembar – Zimska sezona – Nema gužve

YouTube player

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenje na mapi

Izleti i planinarenje na mapi

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Vaša sljedeća destinacija u sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Planinarski dom Erjavčeva radi cijele godine. Rezervišite svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Triglavskog nacionalnog parka (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Triglavskog nacionalnog parka.

Rezervišite svoj boravak
Send this to a friend