Posjetite nacionalni park Triglav

Visit Triglav national park

Posjetite nacionalni park Triglav

Posjetite nacionalni park Triglav

Posjetite Nacionalni park Triglav

Nacionalni park Triglav, smješten u srcu Julijskih Alpa u Sloveniji, netaknuta je divljina zadivljujuće ljepote i neusporedivih prirodnih čuda, nudeći posjetiteljima utočište usred neravnih krajolika alpske regije.

Evo nekoliko uvjerljivih razloga da posjetite:

Spectacular Scenery: Nacionalni park se može pohvaliti nekim od najljepših pejzaža u Evropi , koje karakteriziraju visoki vrhovi, kristalno čista jezera , zelene doline i kaskadni vodopadi. Od veličanstvene planine Triglav, najvišeg vrha Slovenije, do smaragdnih voda Bohinjskog jezera i dramatičnih klisura rijeke Soče , raznolik teren parka nudi beskrajne mogućnosti za istraživanje i avanturu.

Aktivnosti na otvorenom: Bilo da ste strastveni planinar, strastveni planinar ili ljubitelj prirode koji traži mir usred divljine, Nacionalni park ima za svakoga ponešto. Park se može pohvaliti ogromnom mrežom planinarskih staza, u rasponu od blagih šetnji kroz alpske livade do izazovnih uspona na neravne vrhove. Posjetioci mogu uživati ​​u penjanju po stijenama, planinskom biciklizmu, kajaku, pecanju i promatranju ptica usred zadivljujućih pejzaža parka.

Rich Biodiversity: Triglavski park je dom bogate raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta, uključujući rijetke i endemske vrste koje nema nigdje drugdje u svijetu. Netaknuta staništa parka podržavaju populacije smeđih medvjeda, divokoza, kozoroga, risa i surovog orla, nudeći ljubiteljima divljih životinja priliku da promatraju ova veličanstvena stvorenja u njihovom prirodnom okruženju.

Kulturna baština: Park je prožet istorijom i kulturnim naslijeđem , sa bogatom tapiserijom tradicija, folklora i običaja koji odražavaju alpsko nasljeđe regije. Posetioci mogu da istraže šarmantna alpska sela, istorijske crkve i tradicionalne planinske kolibe, upoznajući bogatu kulturnu istoriju parka i ljude koji su ovaj neravni krajolik vekovima nazivali domom.

YouTube player
YouTube player
Visit Triglav national park

Posjetite nacionalni park Triglav

Održivi turizam: Nacionalni park Triglav posvećen je promicanju održivih turističkih praksi koje štite prirodnu i kulturnu baštinu parka dok posjetiteljima pružaju značajna i nezaboravna iskustva. Od ekološki prihvatljivog smještaja i obilazaka s vodičem do odgovorne rekreacije na otvorenom i inicijativa za očuvanje, park nastoji osigurati da buduće generacije mogu nastaviti uživati ​​u njegovoj netaknutoj ljepoti godinama.

Ukratko, Nacionalni park Triglav nudi posjetiteljima priliku da se urone u zadivljujuću ljepotu slovenskih Alpa, istraže netaknute divljine i povežu se s prirodom na smislen i održiv način. Bilo da tražite avanturu na otvorenom, kulturna otkrića ili jednostavno trenutak tihog razmišljanja usred sjaja prirodnog svijeta, Nacionalni park Triglav vas poziva da krenete na putovanje otkrića i čuda u jednoj od najačaravajućih europskih destinacija.

Visit Triglav national park

Triglavski nacionalni park

Triglav national park - UNESCO

Triglavski nacionalni park – UNESCO

Savršena lokacija Erjavčeva planinarskog doma na 1525 metara od 1901. godine

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenje na mapi

Izleti i planinarenje na mapi

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Vaša sljedeća destinacija u sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Planinarski dom Erjavčeva radi cijele godine. Rezervišite svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Triglavskog nacionalnog parka (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Triglavskog nacionalnog parka.

Rezervišite svoj boravak
Send this to a friend