Naše sobe
Rooms Erjavčeva mountain hut

PRIVATNA SOBA #1

Privatna soba broj 1 je četvorokrevetna porodična soba. U sobi se nalaze četiri kreveta. Ta soba se nalazi na prvom spratu i deli zajednički toalet i tuš sa ostalim gostima. Prvi sprat je kompletno renoviran novembra 2023.

Pogled u sobu #1

PRIVATNA SOBA #2

Privatna soba #2 je jedina petokrevetna porodična soba. U sobi je pet kreveta. Ta soba se nalazi na prvom spratu i deli zajednički toalet i tuš sa ostalim gostima. Prvi sprat je kompletno renoviran novembra 2023.

Pogled u sobu #2

Privatna soba #3

Privatna soba #3 je jedina dvokrevetna soba. U sobi su dva kreveta. Ta soba se nalazi na prvom spratu i deli zajednički toalet i tuš sa ostalim gostima. Prvi sprat je kompletno renoviran novembra 2023.

Pogled u sobu #3

Privatna soba #4

Privatna soba #4 je četvorokrevetna porodična soba. U sobi se nalaze četiri kreveta. Ta soba se nalazi na prvom spratu i deli zajednički toalet i tuš sa ostalim gostima. Prvi sprat je kompletno renoviran novembra 2023.

Pogled u sobu #4

Privatna soba #5

Privatna soba #5 ima tri singl kreveta, dva na krevetu na sprat. Ta soba se nalazi na prvom spratu i deli zajednički toalet i tuš sa ostalim gostima. Prvi sprat je kompletno renoviran novembra 2023.

Pogled u sobu #5

Privatna soba #6

Privatna soba #6 ima tri krevete. Ta soba se nalazi na prvom spratu i deli zajednički toalet i tuš sa ostalim gostima. Prvi sprat je kompletno renoviran novembra 2023.

Pogled u sobu #6
erjavceva hut room 07

Privatna soba #7

Privatna soba #7 je mala jednokrevetna spavaća soba. Ta soba se nalazi na prvom spratu i deli zajednički toalet i tuš sa ostalim gostima. Prvi sprat je kompletno renoviran novembra 2023.

Pogled u sobu #7

Privatna soba #8

Privatna soba #8 ima tri kreveta, dva na krevetu na sprat. Ta soba se nalazi na prvom spratu i deli zajednički toalet i tuš sa ostalim gostima. Prvi sprat je kompletno renoviran novembra 2023.

Pogled u sobu #8
Erjavčeva mountain hut room 8

Privatna soba #9

Privatna soba broj 9 je četvorokrevetna. U sobi se nalaze četiri kreveta. Ta soba se nalazi na prvom spratu i deli zajednički toalet i tuš sa ostalim gostima. Prvi sprat je kompletno renoviran novembra 2023.

Pogled u sobu #9

Privatna soba #10

Privatna soba #10 je mala jednokrevetna spavaća soba. Ta soba se nalazi na prvom spratu i deli zajednički toalet i tuš sa ostalim gostima. Prvi sprat je kompletno renoviran novembra 2023.

Pogled u sobu #10
erjavceva hut room GRS

Privatna soba #GRS

Privatna soba GRS je četvorokrevetna soba. U sobi su četiri kreveta, dva na krevetu na sprat. GRS (Gorska Reševalna Služba), ili MRS na engleskom (Mountain Rescue Service), govori nam da je ova soba rezervisana za hitne slučajeve. Ta soba se nalazi na prvom spratu i deli zajednički toalet i tuš sa ostalim gostima. Prvi sprat je kompletno renoviran novembra 2023.

Pogled u sobu #GRS

Spavaonica soba #D20

Spavaonica #D20 nalazi se na drugom mansardi sa desne strane doma i sadrži 15 ležajeva u jednoj prostoriji. Također dijeli zajedničke toalete i tuš s ostalim gostima.

Pogled u sobu #D20
Dormitory beds in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Spavaonica #L20

Spavaonica #L20 se nalazi na drugom spratu mansarde sa leve strane doma i ima deset kreveta u dve sobe. Također dijeli zajedničke toalete i tuš s ostalim gostima.

Pogled u sobu #L20

Sobe i smještaj u Erjavčevoj planinarskoj kući

Planinske kolibe su bitan dio slovenačke planinske kulture. Rasprostranjeni su po cijeloj zemlji, od nizinskih područja do visokih planina, pružajući utočište i opskrbu planinarima i planinarima. Svaka planinarska koliba ima svoju priču i šarm koji privlači posjetitelje i pruža im jedinstveno iskustvo planinskog života. Jedna od opcija koje nude planinarski domovi je spavanje u privatnim sobama.

Spavanje u privatnim sobama u planinskim kolibama nudi nezaboravno iskustvo za posjetioce koji traže više privatnosti i udobnosti tokom svog planinskog putovanja. Privatne sobe omogućavaju planinarima da se povuku i odmore nakon napornog dana u planinama. Nude i viši nivo intimnosti i udobnosti, što je ponekad dobrodošlo nakon dugog dana planinarenja.

Privatne sobe u planinarskim kolibama obično imaju krevete ili prostirke za spavanje i osnovni namještaj, što omogućava udoban smještaj. Iako se mogu razlikovati po veličini i skromnosti, svaka soba ima svoj šarm i jedinstvenost, odražavajući okruženje i karakter kolibe. Omogućavaju posjetiocima da se opuste i odmore nakon planinskih avantura.

Privatne sobe u planinskim kolibama također pružaju više privatnosti i mira, što je posebno važno za one koji traže vrijeme sami ili im je potrebna tišina za odmor i razmišljanje. U ovim sobama posjetitelji mogu pronaći svoj lični prostor za opuštanje, čitanje knjige ili uživanje u pogledu na planinski svijet kroz prozor.
Osim toga, privatne sobe u planinskim kolibama često su opremljene osnovnim sadržajima kao što su ćebad, jastuci, grijanje, što osigurava udoban smještaj u svim godišnjim dobima. Sobe su obično dobro održavane i čiste, pružajući posetiocima ugodan i opuštajući boravak tokom posete planinskim kolibama.

Spavanje u privatnim sobama u planinskim kolibama također može biti prilika za povezivanje s drugim posjetiteljima koji dijele isto životno okruženje. Iskustva, priče i savjeti mogu se razmjenjivati ​​u ovim prostorima, doprinoseći bogatijem i povezanijem iskustvu planinskog života.
Zaključno, spavanje u privatnim sobama u planinskim kolibama u Sloveniji je jedinstveno iskustvo koje nudi udobnost, privatnost i priliku za povezivanje s prirodom i drugim ljudima. Za mnoge posjetioce ovaj dio planinskog iskustva predstavlja dragocjeno vrijeme koje će uvijek pamtiti u sjećanju kao dio nezaboravnih trenutaka na planinskim vrhovima.

Najnoviji postovi

Očekuju vas bezbroj mogućnosti za opuštanje i istraživanje jer se nalazimo u najljepšem nacionalnom parku u Sloveniji.

Vijesti i putovanja
Soteska Vintgar

Soteska Vintgar ili Klisura Vintgar, skriveni dragulj u Julijskim Alpama u blizini Bleda u Sloveniji,... ☘

Razor

Razor, prevoj Vršič. Zbog svoje relativno velike početne visine spada među najposjećenije vrhove Julijskih Alpa.

Alpe Adria Trail – ST23 AAT

Alpe Adria Trail - Planinska koča na Erjavčevem vrhu se nalazi između Kranjske Gore preko... ☘

Lift na Erjavčevoj planinarskoj kući

Lift na Erjavčevoj planinarskom domu razveselit će više od naših gostiju i planinara, ali ekipe... ☘

Da li se osjećate usamljeno?

Da li se osjećate usamljeno? Družite se sa ljudima umornim od modernog svijeta. Niste sami... ☘

Faaker See – jezero Faak

Faaker See, također poznato kao jezero Faak, je zapanjujuće alpsko jezero smješteno u austrijskoj pokrajini... ☘

Vrijeme planinskih koliba se mijenja

Vremena planinskih koliba se mijenjaju. Čak i ovaj post je napisan pomoću računalnog AI-a, da... ☘

Dom Erjavec na 1525m na Vršiču (1916.)

Dom Erjavec na 1525m na Vršiču (1916). Razglednica iz 1916. godine s prijevojom Vršič i... ☘

Ovdje ste dobrodošli

Priuštite si opuštanje i idite na planinarenje. U Erjavčevom planinarskom domu na prijevoju Vršič , samo nekoliko koraka od Kranjske Gore , Bovca, doline Trente i rijeke Soče očekujemo vas u netaknutoj prirodi Triglavskog nacionalnog parka .