Log pod Mangartom

Log pod Mangartom

Log pod Mangartom

Log pod Mangartom

Log pod Mangartom

Log pod Mangartom, neobično selo u slovenačkim veličanstvenim Julijskim Alpama , mami putnike svojom netaknutom prirodnom ljepotom, alpskim šarmom i bogatom kulturnom baštinom. Smješten u srcu Nacionalnog parka Triglav , u blizini talijanske granice, Log pod Mangartom služi kao ulaz u neke od najspektakularnijih slovenskih krajolika i avantura na otvorenom.

Okružen visokim vrhovima, gustim šumama i kristalno čistim potocima , Log pod Mangartom nudi spokojno povlačenje od užurbanosti i vreve modernog života. Selo odiše mirom i autentičnošću, sa svojim tradicionalnim kamenim kućama, slikovitim crkvama i vijugavim kaldrmisanim ulicama koje dočaravaju prošlo doba alpskog gostoprimstva.

Jedan od vrhunaca Loga pod Mangartom je prirodan krajolik koji oduzima dah. Selo je smješteno usred nekih od najdramatičnijih pejzaža u Sloveniji, uključujući visoki masiv Mangarta, koji se veličanstveno uzdiže na jugu, i kristalno čiste vode rijeke Koritnice, koja teče dolinom ispod. Pješačke staze prožimaju okolne planine, nudeći panoramski pogled na krševite vrhove i zelene doline koje se protežu dokle pogled može vidjeti.

Za entuzijaste na otvorenom nudi i razne rekreativne aktivnosti za svaki ukus i nivo vještina. Posjetitelji mogu istražiti mrežu pješačkih staza koje vijugaju kroz okolne šume i livade, vode do skrivenih vodopada, mirnih alpskih jezera i panoramskih vidikovaca. Brdski biciklizam, penjanje po stijenama i paraglajding također su popularne aktivnosti u ovoj oblasti, pružajući uzbuđenje i avanturu usred zadivljujućih prirodnih pejzaža Julijskih Alpa.

Osim prirodne ljepote, Log pod Mangartom se može pohvaliti i bogatom kulturnom baštinom koja odražava tradiciju i običaje slovenskih Alpa. U selu se nalazi nekoliko povijesnih znamenitosti i kulturnih znamenitosti, uključujući crkvu Svetog Mihaela, šarmantnu crkvu iz 15. stoljeća ukrašenu prekrasnim freskama i ukrašenim drvenim rezbarijama.

Log pod Mangartom


Log pod Mangartom live kamera

YouTube player

Tokom cijele godine Log pod Mangartom je domaćin raznih kulturnih događaja i festivala koji slave tradiciju, muziku i kuhinju ovog kraja. Od koncerata tradicionalne narodne muzike do alpskih gozbi s lokalnim specijalitetima kao što su krepki gulaši, domaći kruh i zanatski sirevi, u ovom živopisnom i dinamičnom selu uvijek se ima što vidjeti i doživjeti.

Ali prava magija leži u njegovom toplom gostoprimstvu i osjećaju zajedništva. Ljubazni meštani dočekuju posetioce raširenih ruku i ponosni su što svoju ljubav prema ovom idiličnom alpskom selu dele sa putnicima iz bliže i dalje okoline.

Usred visokih vrhova i netaknute divljine Julijskih Alpa, vrijeme kao da je stalo, nudeći miran predah od haosa modernog svijeta. Bilo da tražite avanturu, opuštanje ili jednostavno trenutak tihog razmišljanja usred veličanstvenosti prirode, Log Pod Mangartom vas poziva da krenete na putovanje otkrivanja i čuda u jednoj od najačaravajućih destinacija Slovenije.

YouTube player

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenje na mapi

Izleti i planinarenje na mapi

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Vaša sljedeća destinacija u sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Planinarski dom Erjavčeva radi cijele godine. Rezervišite svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Triglavskog nacionalnog parka (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Triglavskog nacionalnog parka.

Rezervišite svoj boravak
Send this to a friend