Kako doći do Vršiča van sezone

Stići na Vršič? Kako doći do Vršiča van sezone - prevoz.org

Kako doći do Vršiča van sezone

Kako doći do Vršiča van sezone

Kako doći do Vršiča van sezone

Izvan ljetne sezone, kada autobus iz Kranjske Gore još ne vozi za Vršič, može biti zabavno.

Ako želite ići na Vršič van ljetne sezone, a ne želite pješačiti od Kranjske Gore do Vršiča, možete doživjeti zabavno iskustvo. Međutim, to može biti i pravi izazov za one koji u Kranjsku Goru putuju sa obližnjih aerodroma ( Trst , Ljubljana-Brnik , Zagreb , Klagenfurt ). Veze mogu biti prilično izazovne i teške, posebno izvan ljetne sezone.

AUTOBUSKI RED

Osim autobusa iz Ljubljane do Kranjske Gore, koji vozi prilično redovno, iz Kranjske Gore morate nastaviti pješice, taksijem ili autostopom. Zimi možemo ponuditi i prevoz motornim sankama.

Raspored autobusa možete preuzeti ovdje .

Očuvanje resursa

Inače, postoji alternativa koju lokalno stanovništvo u Sloveniji koristi kao društveni prevoz. Kada neko ide negde i želi nekoga da povede sa sobom, to objavi na sajtu prevoz.org .

Na ovoj stranici možete unijeti željenu lokaciju polaska i dolaska, kao i datum putovanja. Ako je slična vožnja dostupna, koštat će vas samo nekoliko eura. Ovo je pouzdan način putovanja po Sloveniji. Potrebno je da pošaljete SMS poruku ili nazovete prevoznika da dogovorite tačnu lokaciju na kojoj će vas pokupiti.

Tokom putovanja, vrijeme možete iskoristiti i za razgovor o mjestima koja želite posjetiti i lokalnim atrakcijama. Na kraju putovanja morate se dogovoriti i gdje će vas ostaviti.

Također predlažemo da još jednom provjerite sa vozačem dan prije polaska kako biste potvrdili da li aranžman još uvijek vrijedi. Bolje paziti nego žaliti.

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenje na mapi

Izleti i planinarenje na mapi

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Vaša sljedeća destinacija u sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Planinarski dom Erjavčeva radi cijele godine. Rezervišite svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Triglavskog nacionalnog parka (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Triglavskog nacionalnog parka.

Rezervišite svoj boravak
Send this to a friend