Julijske Alpe – Kranjska Gora – Vršič – Slovenija

Julijske Alpe Kranjska Gora Vršič Slovenija

Julijske Alpe – Kranjska Gora – Vršič – Slovenija

Julijske Alpe - Kranjska Gora - Vršič - Slovenija

Julijske Alpe – Kranjska Gora – Vršič – Slovenija

Gdje avantura počinje

Kranjska Gora je puna etnografskih dragulja , ali i modernih adrenalinskih sportova. Tiho i osamljeno s jedne strane, dom živahnih društvenih događaja s druge strane. Kranjska Gora je oduvek bila i biće blago za koje morate odvojiti vreme i sagledati je sa svih strana, u svim godišnjim dobima i sa svim njenim avanturama.

Kranjska Gora i prevoj Vršič

Uronite u prirodna čuda Kranjske Gore. Na sjeveru su veličanstvene planine Karavanke, a na jugu Julijske Alpe koje oduzimaju dah . Doživite kontrast svježih ljeta i hladnih zima. Otkrijte ogromne šume četinara, arišovi i planinski borovi iznad drvoreda. Susrećete se sa raznim divljim životinjama, od divokoza i jelena do zečeva i ptica grabljivica. Kranjska Gora je raj za ljubitelje prirode .

Kranjska Gora, jedna od najljepših alpskih dolina , leži u najsjeverozapadnijem dijelu Slovenije, neposredno uz tromeđu sa Austrijom i Italijom.

Otkrijte intrigantnu istoriju Kranjske Gore. Naselja su cvetala na izrazitijim i plodnijim brežuljcima na strani Karavanka, koji su zbog sunčanog položaja uživali relativno povoljniju klimu. Uprkos izazovnoj planinskoj klimi i ograničenom poljoprivrednom području, sama dolina je kasno naseljena; najstarija naselja su nastala tek u 11. veku. Ova kasna naseobinska istorija dodaje sloj radoznalosti i intrige bogatoj kulturnoj baštini Kranjske Gore.

YouTube player

Kako doći do prevoja Vršič – Rezervišite boravak u planinarskom domu

Julijske Alpe - Kranjska Gora - Vršič - Slovenija

Posjetite Vršič i rezervirajte svoj boravak u Erjavčevoj planinarskoj kući

Uronite u veličanstvenu, mirnu ljepotu Kranjske Gore. Moćni vrhovi, kristalno čista voda i zeleni krajolik će vas inspirisati i podići. Ovo je svetilište Julijskih Alpa, gdje vrhovi mogu doseći čak 2500 m i više. Kralj ovog lanca je Triglav, najviša slovenska planina i simbol slovenačke nacije.

Veličanstveno, misteriozno, uzbudljivo, razigran i jedinstven. Slovenije jedini nacionalni park koji se ponosno prostire na 840 kvadratnih kilometara u srcu Julijskih Alpa.

Endemske životinjske vrste, uključujući vuka, medvjed i ris, te bogata raznolikost flore koja se može pohvaliti 19 endemita. U ovoj zemlji mitova i legendi ljudi i dalje žive u savršenom skladu s prirodom, usklađeni s njenom tradicijom.

Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Rezervirajte svoj boravak u Erjavčevom domu i živite i putujte kao lokalni

YouTube player

Nacionalni park Triglav definitivno je mjesto za ljubitelje planina da udišu svjež zrak, pješače kroz velike doline i vrhove, dive se prekrasnoj planinskoj flori i promatraju divlji svijet u njihovom prirodnom staništu .

Živahne avanture Julijskih Alpa čekaju vas u Kranjskoj Gori i okolini.

Pripremite se za svijet avanture i otkrića u Kranjskoj Gora. Bilo da tražite aktivan odmor ili mirno istraživanje prirode i kulture, ima za svakoga ponešto. Otkrijte misteriju blagostanja u našoj bogatoj wellness ponudi, prisustvujte poslovnim i društvenim sastancima ili povedite svoju porodicu na putovanje kroz mističnu prošlost gornjesavske doline.

Nikad vam neće biti dosadno.

Julian Alps - Kranjska Gora - Vršič - Slovenia

Julijske Alpe – Kranjska Gora – Vršič – Slovenija

Ljeto u Kranjskoj Gori i prevoju Vršič

Ljeto privlači ljubitelje prirode u Turističko odredište Kranjska Gora. Panoramski vidici koji oduzimaju dah i bogata prirodna i kulturna baština nude bezbroj mogućnosti za porodične izlete. Naše veličanstvene planine su pravi raj i za planinare i za planinare. Ujedno, biciklisti mogu isprobati zahtjevnije planinske padine ili se jednostavno opustiti uživajući u vožnji uređenim stazama.

Djeci će se svidjeti ljetno sanjkalište, a organizirani izleti u prekrasni svijet mašte zagolicat će njihovu radoznalost.

Zima u Kranjskoj Gori i prevoju Vršič

Bijela bajka Turističke destinacije Kranjska Gora pruža mogućnost bezbrojnih avantura. Skijaši i snouborderi svoj će izazov pronaći na snijegom prekrivenim stazama, dok drugi mogu pronaći rekreaciju na uređenim stazama za trčanje ili sanjkanju na stazama za sankanje. Penjanje na zaleđeni vodopad, danju i noću krpljanje i šetnje sa bakljama su nezaboravna iskustva.

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenje na mapi

Izleti i planinarenje na mapi

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Vaša sljedeća destinacija u sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Planinarski dom Erjavčeva radi cijele godine. Rezervišite svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Triglavskog nacionalnog parka (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Triglavskog nacionalnog parka.

Rezervišite svoj boravak
Send this to a friend