Foto galerije Triglavskog nacionalnog parka sa prijevoja Vršič između Kranjske Gore , doline Trente , rijeke Soče i Bovca . To je destinacija koju morate posjetiti ako ste u blizini i želite vidjeti jedan od najljepših prirodnih dijelova koji oduzimaju dah, ne samo u Sloveniji već i u svijetu.

360 panoramski pogled

Different weather condition

Foto galerije Nacionalnog parka Triglav

Zima na prevoju Vršič

Foto galerije Nacionalnog parka Triglav

Leto na prevoju Vršič

Foto galerije Nacionalnog parka Triglav

Jesen i proljeće na Vršičkom prelazu

Foto galerije Nacionalnog parka Triglav

Erjavčev planinarski dom

Smještaj u Erjavčevom planinarskom domu

Kada je put ljeti otvoren, mi smo više restoran sa savršenim pogledom i dosta soba. Zimi se vraćamo kada je put zatvoren zbog snega, i postajemo jedino otvoreno planinarsko kućište na prevoju Vršič. Međutim, uložili smo mnogo truda u pružanje mješovitih usluga za obje vrste posjetitelja. Redovni turizam ljeti i planine van ljetne sezone, posebno zimi, sa modernim privatnim sobama i spavaonicama.

Private rooms and shared beds in Erjavčeva mountain hut,

Galerija doručka u Erjavčevom planinarskom domu

U planinama doručak je kamen temeljac za pripremu i hranu za avanturiste. Služi kao vitalni izvor energije, dopunjavajući zalihe iscrpljene tokom noći i napajajući tijelo za rigorozne aktivnosti poput planinarenja, penjanja ili skijanja. Obilan doručak pomaže u regulaciji tjelesne temperature u prohladnim planinskim jutrima, osiguravajući toplinu i udobnost dok se istraživači upuštaju u neravni teren.

Osim toga, doručak poboljšava mentalni fokus, što je ključno za navigaciju strmim padinama, procjenu rizika i donošenje razumnih odluka usred nepredvidivih vremenskih uslova. Dijeljenje obroka prije izlaska na put također podstiče drugarstvo među kolegama avanturistima, izgrađujući povjerenje i solidarnost koji su neophodni za sigurno istraživanje planina. Uz pravu kombinaciju ugljikohidrata, proteina i hranjivih tvari, doručak priprema pojedince za fizičke i mentalne izazove planinskih avantura, doprinoseći nezaboravnom i nagrađujućem iskustvu na veličanstvenim visinama.

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenje na mapi

Izleti i planinarenje na mapi

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Vaša sljedeća destinacija u sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Planinarski dom Erjavčeva radi cijele godine. Rezervišite svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Triglavskog nacionalnog parka (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Triglavskog nacionalnog parka.

Rezervišite svoj boravak