Kućni red

U ovom članku

Kućni red

Kućni red

Mi nismo hostel ili hotel. Planinarska smo koliba u Nacionalnom parku Triglav od 1901. godine i ovdje ćete pronaći naše razlike i dobre prakse. Slobodno pročitajte i saznajte više o jednoj od najstarijih i najpopularnijih slovenskih tradicionalnih planinskih koliba.

Zanimljiva činjenica: Na ulazu je planinarska knjiga. Uobičajeno je da svaki posjetilac potpiše i napiše smjer odakle dolaze i kuda idu u planinsku knjigu. Stara navika također potiče od traženja nestalih ljudi u slučaju da se izgubite ili ozlijedite negdje na putu ili u planinama.

Zanimljivost: Planinarske kuće koje su upisane u registar planinskih domova pri Planinskom savezu Slovenije dužne su posjetiteljima ponuditi smještaj, hranu i piće, te pomoć u planinskim nesrećama.

Planinarski savez Slovenije preporučuje Kućni red , pravila ponašanja i cijene noćenja. Kao iznajmljivači vikendica, moramo ih se pridržavati. Imamo čak i nekoliko preporučenih od preostalih 169 planinskih domova u Sloveniji jer se nalazimo u Nacionalnom parku Triglav.

Prilikom preuzimanja (digitalnog) ključa potrebno je uplatiti depozit od 10€. Ako ne vratite ključ, plaćate ga ovim depozitom.

Za brojne posetioce u trpezariji i za već posluženim stolovima moramo što pre dati prostora onima koji čekaju.

Koliba je obično uvijek otvorena, čak i noću. Ako su vrata zaključana, možete pozvoniti. Službeno radno vrijeme je zimi od 08:00 – 20:00 i ljeti od 07:00 – 22:00. Radno vrijeme se može promijeniti po dogovoru sa osobljem kolibe.

LJETNI Doručak od 07:00 do 09:00. Kuhinja zadnja narudžba u 21:00. Bar se zatvara u 22:00

ZIMSKI Doručak od 08:00 do 10:00. Kuhinja zadnja narudžba u 20:00h. Bar se zatvara u 21:00

Oni koji se ne pridržavaju kućnog reda moraju napustiti planinarski dom.

Sa zadovoljstvom čuvamo tišinu u kolibi i okolini od 22:00 do 06:00.

Kreveti u kolibi se iznajmljuju po redoslijedu prijave rezervacije. Rezervacija vrijedi do 19:30 sati. Posjetitelji koji su ozlijeđeni ili oslabljeni, kao i spasioci koji sudjeluju u kampanjama imaju prednost za noćenje.

Prijava u sobu je moguća poslijepodne, a najkasnije do 19:30 sati. Odjava je do 10:00 sati. Kasna odjava se može naplatiti 10€ po satu ili odbiti.

Zanimljivost: Zbog starosti vikendice, loše električne instalacije i drvene podloge u konstrukciji kolibe, postoji značajna opasnost od požara ukoliko se na električnu instalaciju nekontrolirano priključe veći potrošači električne energije. Svaka veza štednjaka, fenova za kosu i sličnih uređaja je zabranjena. Ako imate dodatnih pitanja, obratite se osoblju u domu.

Pušači mogu pušiti u predvorju ili izvan kolibe. Pušenje nije dozvoljeno u sobama.

U sobama su samo uske električne utičnice. Deblje utičnice su zaključane, a njihova upotreba je dozvoljena samo u trpezariji.

Molimo obavijestite osoblje kolibe ako želite dodatno ćebe ili jastuk.

Grijalice u kolibi su zaključane. Molimo obavijestite osoblje kolibe ako vam je previše toplo ili prehladno.

Svi posjetioci moraju se ponašati u planinarskom domu i njegovoj okolini kako ne bi smetali drugima. Ne smiju stvarati buku i ostavljati smeće i druge otpatke iza sebe. Svi moraju sami ponijeti svoje smeće u dolinu.

Zanimljivost: Planinarski savez Slovenije preporučuje da svaki planinar odnese smeće u dolinu. Zbog toga nećete pronaći kantu za smeće u sobi.

Svi gosti se moraju presvući u papuče između spratova. Hodanje sa cipelama u spavaćom delu vikendice može biti kažnjeno sa 150 €.

Korpe u toaletima su samo za papir. Molimo vas da ga predate osoblju kolibe ako imate svoje smeće i želite da ga izbegnete odnošenje u dolinu.

Zanimljiva činjenica: Planinarski savez Slovenije preporučuje da se svako tuširanje naplaćuje 3,50-4,00€

Gostima koji spavaju u kolibi na raspolaganju su toaleti na prvom spratu. U slučaju gužve na raspolaganju su i dodatna kupatila u suterenu. Možete li pitati osoblje kolibe za pin kod za vrata?

Ako ste ostali bez toalet papira ili vidite prljavštinu u toaletima ili tušu, molimo obavijestite osoblje kolibe. Kolibu čistimo nekoliko puta dnevno, ali ne koristimo objekte i moramo znati kada se zaprlja.

Što se tiče nedostatka vode u nacionalnom parku, vodu moramo štedjeti na svakom koraku. Pažljivo koristite toker za tuširanje i zaustavite vodu između šamponiranja i sapuna. U slučaju gužve na raspolaganju su i dodatni tuševi u podrumu. Možete li pitati osoblje kolibe za pin kod za vrata? Peškiri se mogu obezbediti uz doplatu po potrebi.

Vaše mišljenje nam mnogo znači. Stoga bismo vas zamolili da date svoje mišljenje uživo osoblju kolibe kada ste s nama, a ne samo naknadnim komentarisanjem na portalima za rezervacije. To je jedini način na koji možemo poboljšati i učiniti vaše iskustvo putovanja još boljim.

 

Popularne teme

 

Vaša sljedeća destinacija u Sloveniji?

Izleti i planinarenje

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Rezervirajte svoj boravak u Erjavčevoj koči

Oznake:
Je li ovaj članak bio od pomoći?
Ne sviđa mi se 0

Nastavite čitati

Prethodni: Depozit za ključ
Sljedeći: Rezervacija privatne sobe ili spavaonice
Send this to a friend