Da li je Vršič otvoren ili samo tranzit?

Vršič pass open or just for Transit

Da li je Vršič otvoren ili samo tranzit

Da li je Vršič otvoren ili samo tranzit

Da li je Vršič otvoren ili samo tranzit

Za one koji se voze od Kranjske Gore do prevoja Vršič, obratite pažnju na elektronsku tablu odmah iza hotela BW , prije jezera Jasna . Ovaj znak bi trebao biti ključan jer bi trebao pružati ažuriranja u realnom vremenu o statusu planinskog prijevoja. Ali ne baš. Barem ne za nas.

Prolaz Vršič u Kranjskoj Gori

Pogotovo u visokoj turističkoj ljetnoj sezoni, vidi se da je prevoj Vršič zauzet – SAMO TRANZIT.

Važno je napomenuti da znak ne pruža sveobuhvatan informacije. Uzima se u obzir samo dostupnost besplatnih parking mesta na vrhu prevoja Vršič, a ne status planinarskih domova. Ovo ograničenje treba imati na umu kada planirate svoju posjetu.

Ako planirate posjetiti Erjavčevu planinarsku kuću radi obroka ili noćenja, nastavite vožnju. Naš planinarski dom se ne nalazi na vrhu prijevoja, već samo dvije krivine ispod njega. Uvijek se trudimo da imamo slobodnog prostora, posebno za naše goste koji borave i spavaju u kolibi.

Vršić prolaz otvoren ili samo tranzit

Da li je prolaz Vršič otvoren ili samo Transit

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenje na mapi

Izleti i planinarenje na mapi

Slovenia (ba) Placeholder
Slovenia (ba)

Vaša sljedeća destinacija u sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Planinarski dom Erjavčeva radi cijele godine. Rezervišite svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Triglavskog nacionalnog parka (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Triglavskog nacionalnog parka.

Rezervišite svoj boravak
Send this to a friend